top of page

Permanente Make up

Permanente make up is een oplossing voor velen om er dag in, dag uit op je best uit te zien, zonder dagelijkse make-up applicatie. Browbiz Zwolle biedt de Nano Hairstroke Brows behandeling aan, de nieuwste en meest geavanceerde techniek die in Nederland weinig wordt aangeboden, en Powder Brows, Ombre Brows, en Combi Brows.

Wat is permanente make up

Permanente make up, ook wel semi-permanente make-up genoemd, is een vorm van tatoeage. Bij permanente make-up wordt het pigment oppervlakkiger in de huid geplaatst dan bij tatoeages waardoor het pigment door huidcelvernieuwing met de tijd zal vervagen. Permanente make-up blijft 1 tot 3 jaar mooi, afhankelijk van leeftijd, huidtype en leefstijl. 

Er zijn veel verschillende benamingen voor permanente make up wenkbrauwen waardoor er veel verwarring ontstaat. Er bestaan 2 manieren van wenkbrauw pigmentatie: handmatig en machinaal. De handmatige techniek is microblading. Alle overige technieken die worden gebruikt zijn machinaal. 

Nano Hairstroke Brows is de nieuwste en meest geavanceerde techniek die in Nederland nog maar door weinig artiesten wordt beheerst en aangeboden. Daarnaast browbiz ook Powder Brows, Ombre Brows, en Combi Brows.

Hoe werkt permanente make up?

Het proces van permanente make up is vergelijkbaar met dat van traditionele tatoeages, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Tijdens een permanente make-up procedure zal een speciaal getrainde cosmetische tatoeëerder pigmenten in de huid aanbrengen om de gewenste look te creëren. De pigmenten worden zorgvuldig geselecteerd om bij de natuurlijke huidskleur en wenkbrauwtinten van de persoon te passen.

Voordelen van permanente make up

Permanente make up biedt tal van voordelen voor mensen die op zoek zijn naar langdurige schoonheid. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:
 

  1. Tijdbesparing: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van permanente make-up is dat het dagelijkse make-up routine overbodig maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken over het aanbrengen van eyeliner, lippenstift of wenkbrauwen - je ziet er altijd op je best uit.

  2. Duurzaamheid: Permanente make-up kan jarenlang meegaan voordat bijwerken nodig is. Dit maakt het een kostenefficiënte optie op de lange termijn.

  3. Zweet- en waterbestendig: In tegenstelling tot traditionele make-up, zal permanente make-up niet uitlopen of vlekken bij blootstelling aan water, zweet of tranen.

  4. Geschikt voor mensen met allergieën: Mensen met allergieën voor make-up producten kunnen baat hebben bij permanente make-up, omdat het de noodzaak elimineert om dagelijks in contact te komen met cosmetica.

  5. Volle wenkbrauwen: Permanente make-up kan dunne, korte, inconsistente wenkbrauwen opvullen zodat de wenkbrauwen er weer vol uitzien.

Conclusie

Permanente make up is een fantastische optie voor mensen die de voordelen van langdurige schoonheid willen ervaren zonder dagelijkse inspanning. Het kan je zelfvertrouwen een boost geven en je er op je best uit laten zien, ongeacht de situatie.

Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen, goed geïnformeerd te zijn en de juiste professional te kiezen voordat je een beslissing neemt. Met de juiste zorg en overweging kan permanente make-up een levensveranderende keuze zijn voor velen.

bottom of page