Doet het pijn?
Het ervaren van pijn tijdens de behandeling verschilt per persoon. Sommige mensen hebben een gevoelige huid rondom de wenkbrauwen, terwijl anderen zelfs in slaap kunnen vallen tijdens de behandeling. Over het algemeen wordt het pijnniveau als laag ervaren en vinden de meeste klanten het vergelijkbaar met het epileren van meerdere haartjes tegelijk. Als je van tevoren denkt dat je gevoelig bent, kun je bij je huisarts de verdovende crème Emla aanvragen en deze thuis vooraf aanbrengen. Meer dan 95% van mijn klanten gebruikt echter geen verdoving en ondergaat de behandeling prima. Het kan geen kwaad om voorafgaand aan de behandeling 2 Paracetamol in te nemen.
Hoe lang blijft het zitten?
Het resultaat blijft over het algemeen 1 tot 3 jaar mooi, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, huidtype en levensstijl. Na verloop van tijd zal het pigment geleidelijk vervagen door de natuurlijke vernieuwing van huidcellen. Oudere mensen hebben over het algemeen een langzamere celvernieuwing, wat betekent dat het pigment langer in de huid blijft. Personen met een vettere huid ervaren doorgaans sneller vervaging van het pigment. Blootstelling van de wenkbrauwen aan de zon kan ook bijdragen aan snellere vervaging van het pigment. Bovendien kunnen peelings en intensieve huidbehandelingen het vervagen van het pigment versnellen.
Hoe maak ik een afspraak?
Via de website, WhatsApp, Facebook, Instagram of telefonisch kan je vragen aan mij stellen en een afspraak maken.
Een afspraak en dan?
Meer informatie vind je hier.
Wat zijn de voorzorg
instructies?
Voor een volledig overzicht, bezoek onze pagina "voorzorgsmaatregelen".
Wat zijn de nazorg
instructies?
Nieuwe permanente make-up kan worden vergeleken met een schaafwond. Onvoldoende verzorging en onhygiënische behandeling kunnen leiden tot wondinfecties en de vorming van littekenweefsel, wat het genezingsproces van permanente make-up wenkbrauwen kan beïnvloeden. Met goede verzorging duurt het normaal gesproken 2 tot 6 weken voordat de behandelde huid volledig is genezen.
Dag 1: Na de behandeling dien je elke 30 minuten de wenkbrauwen voorzichtig af te nemen met een vochtig wattenschijfje om korstvorming te minimaliseren. Zodra er geen wondvocht meer vrijkomt, kun je dit interval verminderen. 's Avonds was je voorzichtig je wenkbrauwen met warm water en schone vingers, bijvoorbeeld tijdens het douchen. Dep de wenkbrauwen na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek en breng een dun laagje van de geadviseerde zalf aan.
Vanaf dag 2: Was de wenkbrauwen twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds, op dezelfde wijze met warm water en schone vingers. Dep ze daarna voorzichtig droog met een schone handdoek en breng opnieuw een dun laagje van de aanbevolen zalf aan. Ga hiermee door totdat je voelt dat je huid goed is genezen en gesloten.
No Go
Gedurende de eerste 10 dagen:
-
Sauna
-
Zwembad
-
Sporten (i.v.m. zweet)
-
Zonnebank en zon (UV- straling). Na deze 10 dagen de wenkbrauwen altijd insmeren met factor 50
-
Krabben en peuteren aan de korstjes
-
Make- up op de wenkbrauwen
Hoe wordt omgegaan met hygiëne?
Browbiz is in het bezit van een GGD-vergunning en voldoet aan de strenge hygiënevoorschriften en wetgeving van Nederland. Elke 3 jaar worden mijn werkwijze, behandelruimte en producten gecontroleerd en goedgekeurd door de GGD. Ik hecht veel waarde aan hygiëne en ben me zeer bewust van het belang ervan.
Ik heb oud pigment. Kan je daar wat mee?
Hangt af van de mate waarin het oude pigment is vervaagd. Bij Nano Hairstroke Brows zijn de lege ruimtes tussen de hairstrokes belangrijk. Als deze ruimtes nog gevuld zijn met te donker oud pigment, zal dit pigment zichtbaar blijven tussen de nieuwe hairstrokes door. Dit kan een onnatuurlijk effect geven en er rommelig uitzien. Als het oude pigment nog te donker is, is het aan te raden om te wachten tot het verder vervaagt of om het te laten verwijderen door een erkende laserkliniek. Een alternatieve optie is om het oude pigment te bedekken met Powder/Ombre Brows.
Stuur mij gerust een foto als je niet zeker weet of jouw wenkbrauwen al gereed zijn voor een nieuwe set brows.
Ik heb witte wenkbrauw
haartjes. Kan je daar wat mee?
Het streven is om natuurlijke wenkbrauwen te creëren die passen bij jouw eigen haarkleur. We gebruiken altijd kleuren die zo dicht mogelijk bij jouw natuurlijke wenkbrauwkleur liggen. Een tintje donkerder kan soms passend zijn, maar bij witte wenkbrauwhaartjes is zelfs een lichte donkere tint vaak nog te licht voor nano-hairstroke brows. In dat geval zijn powder brows een goede en mooie optie.
Als je toch graag nano hairstroke brows wilt, dan zullen we moeten kiezen voor een donkerdere blondtint en moet je ook jouw wenkbrauwhaartjes altijd verven. Overweeg dus goed of je echt nano hairstroke brows wilt, omdat dit regelmatig onderhoud vereist.
Wenkbrauwen van andere artiest
Ik heb mijn wenkbrauwen eerder ergens anders laten zetten. Kan ik bij jou een touch-up behandeling ondergaan?
Dit is helaas niet mogelijk. Touch up behandelingen zijn enkel voor klanten die een nieuwe set hebben afgenomen. Het kost altijd meer tijd om gepigmenteerde wenkbrauwen door een andere artiest bij te werken/ te vernieuwen. Na een nieuwe set kan je een touch-up behandeling krijgen.
Ik heb een litteken. Kan je daar wat mee?
Zeker. Afhankelijk van het soort littekenweefsel kan permanente make- up de oplossing zijn voor littekens in de wenkbrauwen.
Wanneer wordt permanente make- up afgeraden?
Permanente make- up wordt in de volgende gevallen afgeraden:
-
als je zwanger bent of borstvoeding geeft
-
als je onder invloed van alcohol of drugs bent
-
op een moedervlek
-
op een litteken dat is overgebleven na het verwijderen van een melanoom
De volgende omstandigheden of aandoeningen brengen mogelijk een hoger risico van complicaties met zich mee:
-
huidinfecties
-
huiddelen die beschadigd of abnormaal lijken, waaronder moedervlekken
-
huiddelen die onderworpen zijn geweest aan plastische chirurgie of radiotherapie met inbegrip van recente littekens en keloïden
-
hemofilie of een andere stollingsziekte
-
epilepsie
-
hart- en vaatziekten
-
diabetes
-
auto-immuunziekte
-
immunosuppressie en aandoeningen met een gecompromitteerd immuunsysteem
-
sarcoïdose